Show More

ONZE DIENSTEN

Roofking voert zowel renovatie- als nieuwbouwopdrachten uit, maar is vooral gespecialiseerd in renovatie van daken.

 

Onze diensten bestaan uit:

 • Het plaatsen en renoveren van hellende daken

 • Het plaatsen en renoveren van platte daken

 • Lood- en zinkwerken

 • Het plaatsen en vervangen van dakgoten en corniches

 • Plaatsen van zonnepanelen

 • Plaatsen van gevelbekleding

 • Algemene dakwerken;

  • het plaatsen en vervangen van pannen

  • het plaatsen en vervangen van roofing

  • het plaatsen en vervangen van dakisolatie

 

Tevens kunnen wij uw dak voorzien van Velux ramen, koepels en lichtstraten.

 

Dankzij onze jarenlange ervaring en onze keuze voor kwalitatieve materialen kunnen wij een perfecte plaatsing garanderen. Bekijk onze projecten en overtuig uzelf van onze hoge graad van afwerking.

PLATTE DAKEN

Roofing is tot op heden nog het meest gebruikte materiaal voor platte daken en zeer zeker nog een solide keuze voor uw dak!  Uiteraard bieden wij u ook graag nieuwere alternatieven aan zoals een synthetische dakrubber die een uitstekende weerstand biedt tegen extreme weersinvloeden, chemicaliën uit lucht en water, hydrolyse, worteldoorgroei, vliegvuur en stralingswarmte.

 

Alle producten die wij gebruiken bieden veelzijdige oplossingen voor nieuwbouw en renovatie van industriële daken tot groendaken.

HELLENDE DAKEN

Een hellend dak is nog steeds zeer mooi, ecologisch, economisch en praktisch.  Er is een ruime keuze aan gepaste dakpannen voor elke architectuurstijl.  Dakpannen zijn een duurzame oplossing en een hellend dak zorgt voor meer ruimte in uw woning, van zolder tot slaapkamer.  

 

Er kan gekozen worden voor een betondakpan of de kleidakpan (keramische) en dit in verschillende vormen en kleuren.  Een dakpan is voorzien van een kop- of zijdelingse sluiting dat zorgt voor de waterdichtheid van het dak.  De dakpannen zijn behandeld waardoor vuil, mossen en algen niet makkelijk kunnen hechten aan het dak.

 

Uw dak wordt verder afgewerkt met ondervorsten, gepaste noordbomen en vorstenhoeden.

 

Pannendaken worden gebruikt voor nieuwbouw en zijn ook een pure oplossing voor duurzame, energiezuinige en tegelijk esthetische renovatie.

LOOD- EN ZINKWERK

Lood- en zinkwerk zorgt ervoor dat het regen- en smeltwater van uw dak naar de dakgoten loopt.  Deze materialen worden gebruikt voor hanggoten, corniches en afvoerbuizen.  Voor een goede afwatering naar de dakgoot worden er sleuven gemaakt in de schouw, de gevel of aan de dakkapel waarin de loden of zinken slabben bevestigd worden zodat het water geen weg vindt via naden of randen. 

 

Lood en zink hebben een lange levensduur en zijn zeer onderhoudsvriendelijk.  Tevens voeren wij herstellingen van beschadigd lood- en zinkwerk uit.

DAKISOLATIE

Een dak kan op verschillende manieren geïsoleerd worden.  Ofwel wordt er gekozen voor  isolatie langs de binnenkant of bij een nieuw dak kan er gekozen worden om te isoleren langs de buitenkant.  In dergelijk geval is een doorlopende dakisolatie van hoogwaardig materiaal en met een uitstekende isolatiewaarde ideaal.  De warme en koude luchtstromen worden gescheiden en er zijn geen thermische onderbrekingen waar warmteverlies kan ontstaan.  Wij werken met verschillende hoogkwalitatieve isolatiesystemen die zorgen voor het beperken van de CO2-uitstoot van uw woning en een hoger wooncomfort.  Naast een beter warmtecomfort heeft dakisolatie ook een akoestisch effect zoals het verminderen van geluiden van buitenaf.

 

Wij kijken met u naar de beste oplossing om uw dak te isoleren.

 
 
 
 

Roofking BVBA
Salvialei 66
2170 Merksem
Gsm: 0479/84 90 07

waterproof@roofking.be
BTW BE0436 309 067